Jemný čokoládový dezert

Opravdová delikatesa mezi pečenými dezerty. Základem je čokoláda a jen pár dalších ingrediencí. Nedá se mu odolat!


3.826x
45 min
6×

Postup přípravy

Máslo necháme na mírném ohni rozpustit a přidáme na kostičky nalámanou hořkou čokoládu. Můžeme použít klasickou hořkou čokoládu, ale i s vyšším obsahem kakaa. Spojíme, až získáme hladkou čokoládovou hmotu. Pokud máme strach, že bychom mohli čokoládu připálit, připravíme čokoládu ve vodní lázni. Odstavíme z tepla. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr a žloutky. Postupně přidáme i mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Menší formu (asi poloviční plech) vymažeme a vysypeme. Vlijeme čokoládové těsto a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 25 minut, ale řídíme se typem trouby. Střed by měl zůstat trochu měkký. Jemný čokoládový dezert necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Dezert je výborný i teplý, ale bude se nám rozpadat. Skvěle chutná doplněný zmrzlinou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný čokoládový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena