Jemný chřestový krém

Recept na přípravu chřestového krému ozdobeného čerstvou mátou.


4.610x
45 min
2×

Postup přípravy

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidáme hladkou mouku na zásmažku. Zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu, vsypeme nakrájený chřest a povaříme asi 20 minut, dokud chřest nezměkne.

Vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujeme. Můžeme použít ponorný mixér. Lžíci chladného másla rozkrájíme na kousky, které vložíme do polévky a rozmícháme. Potom už polévku nevaříme, jen dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, nakonec chřestový krém ještě zjemníme smetanou. Chřest, který jsme si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekáme a spolu s mátou jím posypeme polévku.

Jemný chřestový krém podáváme s křupavým čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný chřestový krém

Zpět na recept