Jemný chřestový krém s křupavou pancettou

Příprava výborného chřestového krému s pestem ze zeleného chřestu.


2.33x
60 min

Postup přípravy

Příprava chřestového krému



Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme.

Příprava chřestového pesta



Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme.

Na talíři zdobíme smetanou a opečenou pancettou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný chřestový krém s křupavou pancettou

Zpět na recept