Z 600 g bramborové kaše zhotovíme knedlík zhruba pro 5 jedlíků. Kdekdo má z vaření knedlíků obavu, příprava je přitom docela jednoduchá, musíme ale dodržet základní pravidla, která jsem po nějakém tom neúspěchu záhy pochopila.
Před tím, než začneme se zaděláváním těsta, musíme mít všechno po ruce. Vodu dáme vařit ještě před vyhotovením těsta (do velkého hrnce), až budeme tvořit knedlíky, voda už musí bublat.
Finální fáze je vždy dramatická - povedly se, nepovedly se? Krájet se dají úzkým nožem nebo režnou nití, ale chutnají skvěle, dokud jsou jemné bramborové knedlíčky ještě teplé.
Vaříme levně: Jak připravit nejlepší klasické bramborové knedlíky?
Přemýšlíte, jak připravit klasické bramborové knedlíky, které budou nadýchané, pevné a nerozvaří se? Bramborové knedlíky jsou v české kuchyni a dalších kuchyních střední Evropy nepostradatelné. V každé oblasti si mohou připravovat trochu jinak, přestože základ z brambor, vajec a mouky je vždy stejný. V článku najdete osvědčený postup i suroviny a tipy, jak se vyhnout nejčastějším chybám. Jak připravit nejlepší bramborový knedlík, jakou může mít podobu a k čemu ho podávat?
Autor:Weico




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena