Do misky dáme měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku, máslo, cukr, nastrouhanou kůru z citronu a promícháme. Množství ingrediencí samozřejmě můžeme upravit podle potřeby.
Těsto uválíme na váleček a ten nakrájíme na menší kousky, ze kterých budeme tvarovat knedlíky. Jednotlivé kousky těsta naplníme ovocem a vytvarujeme knedlíky.
Knedlíky vložíme do vařící vody asi tak na 8 minut a průběžně je kontrolujeme.
Na přípravu omáčky smícháme zakysanou smetanu a cukr, dále přidáme kůru i šťávu z citronu. Zbylé ovoce vložíme do hrnce, rozvaříme, rozmačkáme a případně osladíme.
Tvarohové knedlíky nakonec zlehka opečeme na másle a můžeme podávat.
Jemné tvarohové ovocné knedlíky podáváme se smetanovou omáčkou, ovocným ragú a ozdobené nastrouhaným tvarohem a lístkem máty.