V míse či na pracovní desce smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, med, vejce, Božkov Originál, tuk na pečení nebo máslo a vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme zabalené v potravinářské fólii odležet do druhého dne.
Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, ty skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem.
Perníčky pečeme zhruba 5 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned je potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly.
Jemné sváteční perníčky servírujeme jako neodolatelné cukroví na sváteční stůl.
Zdroj: Božkov