Vaření.czReceptyJemné slané minirohlíčky

Jemné slané minirohlíčky

Osvědčený recept na výbornou chuťovku pro každou příležitost.


4.611x
90 min
1×

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme kostku droždí a necháme vzejít kvásek. Vzešlý kvásek přilijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, olej a špetku soli, důkladně vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunky či šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám rohlíček při pečení nerozbalil. Rohlíčky potřeme žloutkem, posypeme kmínem nebo případně mákem a upečeme při teplotě asi 200 °C dozlatova. Rohlíčky můžeme naplnit i jinými surovinami, například zelím s uzeným masem nebo špenátem s česnekem. Rohlíčky lze naplnit i sladkými náplněmi, potom těsto tolik nesolíme a přidáme víc cukru. Rohlíčky můžeme naplnit například tvarohem, povidly, mákem, ořechovou náplní, jablky či pudinkem Jemné slané minirohlíčky podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.
user-icon

autor Štěpka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné slané minirohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena