Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, osušíme je, zakapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Odložíme na 20 minut do lednice. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Toastový chléb rozpečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme a jemně usekáme.
Z másla, toastového chleba a usekané petrželky, připravíme ručně drobenku.
Rybí filety posypeme chilli kořením, drceným kmínem a mletým pepřem. Vložíme do zapékací mísy, zalijeme mlékem a v troubě upečeme doměkka.
Měkké rybí filety poklademe plátkovým sýrem a pokryjeme bylinkovou drobenkou. Vložíme pod rozpálený gril a necháme asi 7 minut zapéci.
Jemné rybí filety s bylinkovou krustou podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.