Vaření.czReceptyJemně pikantní omáčka na těstoviny

Jemně pikantní omáčka na těstoviny

Omáčka na těstoviny s česnekem, chilli a sterilovanými rajčátky.


4.012x
35 min
2×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2-3 lžíceolej
1 ksvětší cibule
500 gmleté maso
1 lžičkamletá chilli paprička
1 sklenkasterilovaná rajčátka

podle chuti

sůl

příloha

1 balíčektěstoviny

těstíčko

1 lžícehladká mouka
5 lžicvlažná voda

na ozdobu

100 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Mleté maso (vepřové a hovězí v poměru 1:1) promícháme s chilli kořením, lžičkou soli a třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku. Maso necháme 30 minut uležet. Těstoviny uvaříme ve slané vodě se lžící oleje al dente. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji. Pak přidáme kořeněné maso a za občasného míchání ho opečeme. Česnek oloupeme a nadrobno nastrouháme. K masu přidáme Sterilovaná rajčátka i s kořením, směs uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme 10 minut. Z mouky a vlažné vody si připravíme kašičku, kterou vlijeme do vařící omáčky, podle chuti přisolíme a vaříme 10 minut. Přidáme česnek, promícháme a odstavíme. Před podáváním podle potřeby vybereme nežádoucí koření z rajčátek. Jemně pikantní omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a pokrm posypeme strouhaným sýrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemně pikantní omáčka na těstoviny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena