Jemné mléčné řezy

Recept na jemné řezy s tvarohovo-smetanovým krémem.


4.118x
45 min
5×

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto.

Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.

Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny.
Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém.

Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu.
Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout.

Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné mléčné řezy

Zpět na recept