Jemné mléčné řezy

Recept na jemné řezy s tvarohovo-smetanovým krémem.


4.118x
45 min
5×

Ingredience

těsto

1 lžíceolej
3 ksvejce
2 lžícekakao
0.5 lžičkyprášek do pečiva
4 lžícecukr krupice
5 lžicpolohrubá mouka

krém

100 gmáslo
250 gtvaroh
6 lžiccukr moučka
2 lžícevanilkový cukr
180 gzakysaná smetana

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém. Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu. Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout. Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné mléčné řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena