Jemné máslové cukroví

Recept na velmi křehké máslové cukroví, které můžeme podávat ihned po upečení.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Stejně tak vejce by měla mít pokojovou teplotu - vejce rozklepneme, budeme potřebovat pouze žloutky. Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici 30 minut odležet. Z těsta poté vyválíme plát asi 0,3 cm silný, vykrájíme různé tvary a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Máslové cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C jen pár minut - do zrůžovění. Cukr moučka vsypeme do dózy, přidáme vanilkový lusk a takto necháme cukr minimálně přes noc provonět. Jemné máslové cukroví podle chuti pocukrujeme a podáváme jako sladkou dobrotu ke kávě.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné máslové cukroví

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena