Jemné mandlové pečivo

Mandlové pečivo se dělá z mandlového těsta, které vytvoříme tím, že smícháme mleté mandle a moučkový cukr ve stejném poměru. Mražení tohoto cukroví není vhodné.


3.710x
45 min

Postup přípravy

Mleté mandle a moučkový cukr smícháme ve stejném množství. Mandlovou hmotu prohněteme s máslem, žloutkem a solí. Přidáme mouku a zpracujeme. Těsto dáme do zdobícího sáčku s širší hvězdičkou a nastříkáme na plech tvary podle sebe - kolečka, proužky, podkovy. Ozdobíme ovocem, ořechy. Plech vymažeme a vysypeme moukou, poklademe mandlové pečivo, vložíme do rozpálené trouby. Upečeme a ještě horké je sundáme z plechu. Hotové sušenky ponoříme do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné mandlové pečivo

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena