Jemné lívance s rebarborovou omáčkou

Nekynuté lívanečky s podmáslím a "krajkovými" křupavými okraji podáváme s osvěžující smetanovo-rebarborovou omáčkou.


4.323x
60 min
4×

Postup přípravy

Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné špalíčky Potom ji rozložíme do zapékací mísy a rovnoměrně zasypeme cukrem. Vložíme do středně předehřáté trouby a necháme asi 40 minut bez podlévání péci.

Zatím si připravíme těstíčko na lívance. Mouku prosejeme, smícháme s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Podmáslí promícháme s vodou. Celá vejce rozšleháme. Těsto vypracujeme pomocí šlehače tak, že k mouce postupně přiléváme podmáslí s vodou a vejce, až nám vznikne řídké napěněné těstíčko bez hrudek.

Nyní se vrátíme k přípravě studené omáčky.Z vychladlé upečené rebarbory odložíme stranou několik kousků na ozdobu. Ostatní i se šťávou vlijeme do misky, přidáme hustou zakysanou smetanu a vše krátce promícháme ručním šlehačem. Rozdělíme do mističek, ozdobíme celými kousky a necháme vychladit v ledničce.

Malou naběračkou nebo lžící vkládáme těstíčko do vyšší vrstvy oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky necháme krátce osušit na papírové utěrce.

Lívance rozdělíme na talířky a ke každé porci podáváme mističku s osvěžujícím smetanovo-rebarborovým krémem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné lívance s rebarborovou omáčkou

Zpět na recept