Jemné jahodové knedlíčky

Recept na lahodné jahodové knedlíčky z tvarohového těsta, které sypeme čokoládou a podáváme jako teplý moučník.


4.763x
45 min
2×

Ingredience

4 lžícestrouhaná hořká čokoláda

omáčka

1 lžícecukr
100 gzakysaná smetana

těsto

sůl
3 ksžloutek
70 ghrubá mouka
1 lžícestrouhaná citronová kůra
250 gjemný tvaroh

na potření

3 lžícemáslo

podle chuti

cukr moučka

Postup přípravy

Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru.

V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.

Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou.

Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem.

Jemné jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné jahodové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Maďarská