Jemné jablečné řezy

Nadýchaný moučník plný zdravých jablíček.


4.444x
60 min
15×

Postup přípravy

Jablka (sladká, ne příliš vodnatá) oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme.

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé nadýchané pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka promícháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a vložíme do předehřáté trouby. Jemné jablečné řezy pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Upečený moučník necháme na plechu 10 minut chladnout a pak jej opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Polevu si připravíme podle návodu a celý moučník rovnoměrně potřeme a polevu uhladíme. Jemné jablečné řezy ještě posypeme cukrovím zdobením, kokosem nebo jemně sekanými oříšky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné jablečné řezy

Zpět na recept