Jemné jablečné řezy

Nadýchaný moučník plný zdravých jablíček.


4.444x
60 min
15×

Ingredience

300 gjablka
1 balíčekprášek do pečiva
300 gcukr krupice
100 mlslunečnicový olej
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka
3 ksvejce (L)

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

na ozdobu

cukrářské zdobení
1 balíčektmavá čokoládová poleva

Postup přípravy

Jablka (sladká, ne příliš vodnatá) oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme.

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé nadýchané pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka promícháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a vložíme do předehřáté trouby. Jemné jablečné řezy pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Upečený moučník necháme na plechu 10 minut chladnout a pak jej opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Polevu si připravíme podle návodu a celý moučník rovnoměrně potřeme a polevu uhladíme. Jemné jablečné řezy ještě posypeme cukrovím zdobením, kokosem nebo jemně sekanými oříšky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné jablečné řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena