Zbyly vám vydlabané vnitřky z předchozí úpravy brambor z receptu Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru? Udělejte si francouzské brambory.
Hodnocení
3.3
/ 5 (169x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce3 ks
Cibule2 ks
Uzenina10 dkg
Brambory vařené1-2 misky
Okurka sterilovaná4 ks
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Okurky a uzeninu nakrájíme na kostičky.
Na másle si zpěníme cibuli. Přidáme uzeninu a okurku. Přidáme vydlabané vnitřky uvařených brambor, případně pokrájené zbylé vařené brambory a promícháme.
V hrnku si rozmícháme vejce se solí a přilijeme k prohřáté směsi. Promícháme a odstavíme. Solíme a pepříme podle chuti.
Jemné francouzské brambory podáváme se sladkokyselou okurkou, rajčaty, doplníme pikantním kečupem. Záleží na chuti.
nýbrž pražské brambory-pravé francouzské brambory-brambory syrové pokrájíme na kolečka,dáme je do pekáče,poklademe plátky natvrdo uvařenými vejci,zalijeme bešamelovou omáčkou,posypeme parmazánem a dusíme doměkka.
Helenka
Přidala jsem zakysanou smetanu a 2lžíce směsy na zapečené brambory,moc dobrý