Jemné čajové pečivo

Recept na výborné cukroví, které se rozplývá na jazyku. Z tohoto množství připravíme cca 2 plechy.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme přes jemné síto. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme z něj semínka. Do mísy vsypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutek a vanilková semínka. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Těsto na moukou podsypané desce vyválíme na plát a pomocí vykrajovaček vykrajujeme libovolné tvary a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Čajové pečivo pečeme na 170 °C do zrůžovění, a to cca 10 minut. Poté necháme cukroví vychladnout a uskladníme v uzavíratelné dóze. Jemné čajové pečivo podáváme jako sladké cukroví k čaji, kávě a také o Vánocích.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné čajové pečivo

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena