Jemné broskvové řezy

Hrníčkový recept na jemné řezy doplněné šťavnatými broskvemi.


4.714x
60 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
1 hrnekkefír
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 hrnekhrubá mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
0.5 hrnkurostlinný olej
1 konzervakompotované broskve

podle potřeby

tuk na vymazání
drobenka
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z kefíru, oleje, mouky, prášku do pečiva, vajec, cukru a trochy citronové kůry vymícháme těsto podobné krupicové kaši. Broskve necháme okapat a rozkrájíme na kousky. Připravíme si drobenku z másla, cukru a mouky. Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto, povrch poklademe broskvemi a hustě posypeme drobenkou. Na recept samozřejmě můžeme použít i jiné šťavnaté ovoce. Jemné broskvové řezy pečeme v mírně vyhřáté troubě, až nám povrch moučníku krásně zrůžoví. Jemné broskvové řezy nám vydrží dlouho vláčné, ale nejlépe stejně chutnají ještě teplé.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné broskvové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena