Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou

Recept na zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou.


3.37x
90 min

Postup přípravy

Jelení plec si nakrájíme na menší kostky, stejně tak vepřová játra a slaninu. Do pekáčku dáme upéct jelení kousky a slaninu, které osolíme a ochutíme připraveným nadrceným kořením - jalovec, nové koření, pepř a bobkový list. Pečeme asi hodinu při 180 °C, do té doby než je maso úplně měkké a sype se.

Maso vyndáme z trouby a přidáme na menší kousky nakrájená játra. Pečeme dokud nejsou játra lehce růžová, ale pozor aby se nevysušila. Poté přidáme koňak, zamícháme a necháme lehce vychladnout. Následně přidáme smetanu, vše rozmixujeme a přidáme vlašské ořechy. Celou hmotu dáme do formy a necháme zatuhnout v lednici. Ideálně paštiku ve formě zatížit, aby nám při servírování pěkně držela tvar.

Při servírování můžeme přelít brusinkovým přelivem, který si vytvoříme tak, že brusinky ze sklenice nebo mražené chvíli povaříme s trochou vody a cukrem Cukru přidáme podle chuti, brusinkový přeliv by měl být sladký.

Jemnou zvěřinovou paštiku s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou podáváme s čerstvým chlebem. Gramáž surovin odpovídá přibližně 0,5 kg paštiky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná zvěřinová paštika s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou

Zpět na recept