Vaření.czReceptyJemná žloutková pomazánka

Jemná žloutková pomazánka

Recept na velmi jemnou pomazánku, na kterou budeme potřebovat natvrdo uvařené žloutky.


5.03x
20 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vydloubneme žloutky. Zbylé bílky můžeme použít na jiný recept. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy vložíme žloutky, máslo, zakysanou smetanu (vrchovaté lžíce) a pečlivě rozmixujeme na hladkou pomazánku. Osolíme, opepříme a znovu promixujeme. Pokud máme, vmícháme ještě nadrobno nasekanou pažitku. Jemnou žloutkovou pomazánku podáváme dobře vychlazenou s čerstvým pečivem, opečenými toasty apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná žloutková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena