Jemná sýrová polévka zjemněná smetanou a mlékem, kterou ocení jistě i vaše ratolesti.
Hodnocení
2.9
/ 5 (948x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vývar1 l
Máslo40 g
Mléko1/2 šálku
Smetana1/2 šálku
Kmín1/2 lžičky
Houska2 ks
Eidam200 g
Čerstvá petrželka2 lžíce
Postup přípravy
Sýr nastrouháme. Housky nakrájíme na kostičky.
Nakrájené housky osmažíme na másle. Přilijeme vývar, okořeníme kmínem a vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
Do takto připravené polévky vmícháme mléko a smetanu, pak ji sejmeme z plotýnky a metličkou vmícháme strouhaný sýr. Jemnou sýrovou polévku ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
Jemnou sýrovou polévku podáváme nejlépe teplou.
Tato polévka se správně jmenuje panádlová,vařím ji léta a všem nám chutná,ještě jsem se nesetkala s tím,že by jí někdo nejedl,proto píši.Dělám ji trošku jinak.Housky,nebo rohlíky nejlépe tak dva dny staré si přípravuji den dopředu nakrájím a osmažím.V hrnci nejprve orestuji cibuli s polévkovou zeleninou,tu mám ráda nastrouhanou,potom přiliju vývar a provařím.Kdyžje zelenina téměř měkká přidám housky a už jen nechávám přejít var,potom smetanu ,sýr,nezapomeňte na petrželku.Já polévku nepasíruji nám chutná tak. Dobrou chuť.Jaký dáte sýr záleží na vás.Ještě dávám špetku květu.
zuzka
Re: Diskuse k receptu "Sýrová polévka"
Děkuji za upozornění, chybička se může vloudit. Množství i typ sýru si ale může každý určit sám. zuzka
Jan Adámek
Diskuse k receptu "Sýrová polévka"
Asi by bylo vhodné zahrnout do ingrediencí sýr(typ, množství).