Jemná sýrová polévka

Jemná sýrová polévka zjemněná smetanou a mlékem, kterou ocení jistě i vaše ratolesti.


2.9948x
60 min

Ingredience

1 lvývar
40 gmáslo
0.5 šálkumléko
0.5 šálkusmetana
0.5 lžičkykmín
2 kshouska
200 geidam
2 lžícečerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Sýr nastrouháme. Housky nakrájíme na kostičky.

Nakrájené housky osmažíme na másle. Přilijeme vývar, okořeníme kmínem a vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.

Do takto připravené polévky vmícháme mléko a smetanu, pak ji sejmeme z plotýnky a metličkou vmícháme strouhaný sýr. Jemnou sýrovou polévku ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.

Jemnou sýrovou polévku podáváme nejlépe teplou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná sýrová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.