Jemná roláda

Nenáročný recept na přípravu chutné rolády pro slavnostní i všední dny.


4.430x
60 min
3×

Ingredience

krém

2 lžícecukr
0.5 lmléko
150 gRama
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

těsto

4 ksvejce
2 lžícekakao
4 lžícecukr krupice
4 lžícehrubá mouka
4 lžícevlažná voda

na ozdobu

čokoláda

na potření

4 lžícemalinový džem

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky našleháme v tuhý sníh a na chvíli odstavíme. Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec hrubou mouku promíchanou s kakaem. Do těsta pomalu vmícháme našlehaný sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě 15 - 20 minut při 150 °C. Po vyjmutí z trouby plech přikryjeme utěrkou a plát na ni překlopíme. Stočíme plát do utěrky i s papírem a necháme ho vychladnout. Příprava krému: Před dopečením těsta si uvaříme podle návodu vanilkový pudink. Lze použít napůl vodu a mléko, pudink nesladíme. Po uvaření necháme pudink dobře vychladnout. V míse našleháme tuk s cukrem, po lžících přidáváme studený pudink. Lze přidat lžíci rumu nebo vaječného koňaku. Vychladlé těsto na roládu rozbalíme. Plát ponecháme na utěrce a opatrně sundáme papír. Plát těsta potřeme džemem, poté hotovým krémem a část krému si necháme na potření rolády. Stočíme potřený plát do rolády a přendáme z utěrky na servírovací tác. Jemnou roládu potřeme zbývajícím krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Před servírováním uložíme jemnou roládu v chladu.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena