Jemná pomazánka z kešu oříšků

Pomazánka podle tohoto receptu je doopravdy jemná, nedráždivá, vhodná i pro malé děti. Vynikající na bílém pečivu, ale i na různých křupavých chlebíčcích.


0.00x
10 min

Postup přípravy

Kešu ořechy namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu vylijeme, oříšky dáme do mixéru s trochou čerstvé vody a ostatními přísadami. Dáme ji doopravdy jen trochu, aby se kešu ořechy neslepily do hroudy.

Během mixování občas mixer vypneme a stěrkou vrátíme zpět hmotu, která je na stěnách, aby výsledek byl doopravdy krémový. Přitom kešu pomazánku ochutnáváme a dochucujeme podle svých chutí - lze použít sůl, mletou lahůdkovou papriku, čerstvou citronovou šťávu a sirup z agáve.

Jemnou pomazánku z kešu oříšků podáváme s pečivem, které nemá výraznou chuť - rohlíkem či vekou. Tato pomazánka je vynikající pro malé děti.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná pomazánka z kešu oříšků

Zpět na recept