Jemná polévka z rybího filé

Chutná a jemná rybí polévka, kterou připravíme rychle a snadno.


3.749x
45 min

Postup přípravy

Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou.

Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme.

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho.

Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí.

Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná polévka z rybího filé

Zpět na recept