Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Citron (nejlépe bio) omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Vejce rozklepneme a rozdělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme kefír (pokojové teploty), olej, prosátou mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy a citronovou kůru. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehkým vmícháním ho přidáme do těsta.
Ořechové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme cca 50 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Jemnou ořechovou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na dílky. Podle chuti ještě pocukrujeme.