Jemná houbová omáčka

Jednoduchá a velice chutná houbová omáčka.


4.663x
30 min
17×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky nebo kostky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme trochu oleje a cibuli v něm osmažíme dozlatova. Přidáme houby, nasekanou petrželku a masox. Vše podlijeme a dusíme doměkka.

Ve smetaně na vaření rozkvedláme přibližně 5 lžic hladké mouky a směsí omáčku zahustíme a krátce povaříme. Omáčku ochutíme pepřem, případně solí.

Jemnou houbovou omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo brambory. Záleží na chuti.
user-icon

autor cvocik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná houbová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká