Jemná houbová omáčka

Jednoduchá a velice chutná houbová omáčka.


4.663x
30 min
17×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky nebo kostky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a cibuli v něm osmažíme dozlatova. Přidáme houby, nasekanou petrželku a masox. Vše podlijeme a dusíme doměkka. Ve smetaně na vaření rozkvedláme přibližně 5 lžic hladké mouky a směsí omáčku zahustíme a krátce povaříme. Omáčku ochutíme pepřem, případně solí. Jemnou houbovou omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo brambory. Záleží na chuti.
user-icon

autor cvocik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná houbová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena