Jemná drůbeží paštika

Lahůdka pro labužníky.


4.813x
120 min

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
2 cibule
75 gsmetana
2.5 dlbrandy
mletý bílý pepř
citronová šťáva
200 gdrůbeží játra
800 gkuřecí řízek
9 gželatina (6 plátků)
2 lžícesterilovaný zelený pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme. Dva řízky osmažíme na rozehřátém oleji. Osolíme je a opepříme. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Játra vložíme je s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty opékáme. Pak směs necháme vychladnout. Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, zelený pepř a játra. Osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou. Formu vymažeme lehce tukem a naplníme polovinou hmoty. Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem. Formu dobře uzavřeme. Jemnou drůbeží paštiku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Tuk slijeme a paštiku dáme do chladu. Mezitím rozpustíme v horkém brandy předem namočenou želatinu. Želatinou přelijeme drůbeží paštiku, ozdobíme bylinkami a necháme ztuhnout. Jemnou drůbeží paštiku servírujeme podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná drůbeží paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena