Vaření.czReceptyJemná bramborová polévka s liškami

Jemná bramborová polévka s liškami

Jednoduchý recept na lehkou bramborovou polévku s liškami, která je odlehčená smetanou a dochucená čerstvou pažitkou.


4.747x
45 min
6×

Ingredience

1 lžíceolej
500 gbrambory
6 dlvoda
4 lžícenasekaná pažitka
1 kostkaslepičí bujon
2 dlsmetana na vaření
400 ghouby lišky
3 lžícekrájená cibule

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Houby lišky, očistíme a podle velikosti nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a usekáme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme pokrájené lišky, přisolíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme nejméně 20 minut. Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kostku slepičího bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrol odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem. Podle chuti polévku přisolíme a okyselíme. Jemná bramborová polévka s liškami můžeme podávat v letních horkých dnech jako hlavní chod s vařeným bramborem na loupačku a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná bramborová polévka s liškami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena