Jelen na bylinkách

Zvěřina jistě nepatří k denně používaným pokrmům, avšak jednou za čas ji ocení asi každý.


4.715x
160 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 dlolej
2 kscibule
1 snítkatymián
1 snítkarozmarýn
1 dlwhisky
75 gšpek
5 dlčervené víno
1-2 lžícebrusinkový kompot
1 lžícerajský protlak
1 kgjelení maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso pokrájíme na kostky. Snítky koření opereme, okapeme a jemně posekáme. Připravíme si marinovací mísu, ve které promícháme kousky masa s olejem, whiskou, cibulí, česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Po důkladném promíchání mísu uzavřeme a necháme alespoň 10 hodin v chladu marinovat. Klidně ale můžeme maso naložit víc jak 24 hodin před přípravou. Před přípravou maso necháme na sítě z marinády okapat. Špek nakrájíme na proužky a na vyšší pánvi jej rozpustíme. Přidáme maso a opečeme. Pak vmícháme protlak, červené víno a pod pokličkou dusíme 1,5 - 2 hodiny, dokud není maso dost měkké. Jelení maso na bylinkách ochutíme solí, pepřem, do šťávy vmícháme brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jelen na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena