Jelen na bylinkách

Zvěřina jistě nepatří k denně používaným pokrmům, avšak jednou za čas ji ocení asi každý.


4.715x
160 min
3×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso pokrájíme na kostky. Snítky koření opereme, okapeme a jemně posekáme.

Připravíme si marinovací mísu, ve které promícháme kousky masa s olejem, whiskou, cibulí, česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Po důkladném promíchání mísu uzavřeme a necháme alespoň 10 hodin v chladu marinovat. Klidně ale můžeme maso naložit víc jak 24 hodin před přípravou.

Před přípravou maso necháme na sítě z marinády okapat.

Špek nakrájíme na proužky a na vyšší pánvi jej rozpustíme. Přidáme maso a opečeme. Pak vmícháme protlak, červené víno a pod pokličkou dusíme 1,5 - 2 hodiny, dokud není maso dost měkké.

Jelení maso na bylinkách ochutíme solí, pepřem, do šťávy vmícháme brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jelen na bylinkách

Zpět na recept