Jehněčí v koriandru

Recept na jehněčí na grilu v čerstvých bylinkách.


3.86x
0

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 větvičkykoriandr
5 kapekocet balsamico
5 lžicolivový olej
400 gjehněčí kotleta
hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Jehněčí kotletu očistíme, omyjeme, osušíme a blánu - šlachu ozdobně nakrájíme do kříže. Jehněčí necháme vcelku. Čerstvý koriandr opereme, osušíme a nasekáme. Česnek oloupeme a také nasekáme. V misce smícháme koriandr s olejem a česnek. Přidám asi 4 kapky octa balsamico a důkladně promícháme. Do oleje s koriandrem vložíme jehněčí, důkladně obalíme a necháme v misce marinovat. Misku s jehněčím zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet asi 6 hodin. Můžeme maso naložit ráno a grilovat večer. Stačí to. Druhý den rozpálíme gril. Jehněčí v koriandru vyjmeme z marinády a co nejlépe odstraníme zelené bylinky a česnek, aby se na grilu nic nepřipaloval. lehce osušíme papírovou utěrkou a maso položíme na gril. Jehněčí grilujeme ze všech stran dozlatova. Doba grilování se pohybuje od 10 do 25 minut, podle výšky masa. Jehněčí v koriandru sundáme z grilu a necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě. Pak maso nakrájíme na plátky, osolíme a můžeme podávat. Jehněčí v koriandru podáváme s čerstvým pečivem nebo salátem. Jehněčí lze samozřejmě připravit i na pánvi.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí v koriandru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena