K jaru a k Velikonocům patří jehněčí maso! Tady máme jeden recept na marinované jehněčí s křupavými brambory.
Hodnocení
3.0
/ 5 (862x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
- -
česnek
- -
sůl
800 g
brambory
0.5 svazku
tymián
- -
rozmarýn
- -
mletý pepř
- -
olivový olej
5 lžic
citronová šťáva
600 g
jehněčí maso
Postup přípravy
Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, rozetřeného česneku, přidáme posekaný tymián a maso v této směsi necháme minimálně půl hodiny odležet. Troubu si předehřejeme tak na 200 st. Brambory nakrájíme na tenké plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě asi 40 minut. Maso vyjmeme z marinády, na oleji ho ze všech stran opečeme, podáváme s bramborami a libovolnými dresinky.