Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně.
Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme.
Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty.
Recept vystačí na 4 porce.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky