Jehněčí po mongolsku

Recept na úpravu jehněčího masa v asijském stylu.


3.06x

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 ksčervená paprika
jehněčí kýta
3 ksjarní cibulka

podle chuti

cukr
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
rýžové víno
ústřicová omáčka
hoisin omáčka

podle potřeby

sezamový olej
kukuřičný škrob
řepkový olej
sezamová semínka

Postup přípravy

Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, zasypeme škrobem a pořádně promícháme. Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájíme na kousky. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme maso, necháme chvíli orestovat a vyndáme stranou. Teď na wok vlijeme kapku sezamového oleje a postupně přidáme česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku. Přilijeme ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promícháme a vložíme zpátky maso. Zasypeme cukrem a znovu promícháme. Jehněčí po mongolsku přendáme na talíř, ozdobíme čerstvou jarní cibulkou, posypeme opraženými sezamovými semínky a podáváme s rýží. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí po mongolsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena