Jehněčí pilaf s mandlemi

Jehněčí maso s rýží dochucené rozinkami a mandlemi.


4.611x
60 min

Postup přípravy

Ve velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni olivový a rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli a za častého míchání ji osmahneme dozlatova. Cibuli vyjmeme a odložíme stranou.

Do pánve přidáme nadrobno nakrájené maso a na středním ohni opékáme 4 - 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme k cibuli.

Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě, dokud nezůstane voda čistá, a dobře ji osušíme. Osušenou rýži dáme na pánev a za stálého míchání opékáme 5 minut. Pomalu přilijeme horký vývar. Přidáme tymián, oregano a pepř, snížíme teplotu, pánev přikryjeme těsnou pokličkou a zvolna vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne do rýže. Maso a opečenou cibuli vrátíme do pánve, přikryjeme a vaříme dalších 5 minut.

Pánev odstavíme z ohně a opatrně promícháme rýži s ostatními přísadami. Podáváme zdobené rozinkami a praženými mandlemi.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí pilaf s mandlemi

Zpět na recept