Jehněčí na majoránce

Jehněčí je měkké mladé maso. V kombinaci s majoránkou je vynikající. Nic nezkazíme, když na majoránce připravíme i skopové.


3.0892x
60 min
2×

Postup přípravy

Jehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.

Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.

Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí na majoránce

Zpět na recept