Jehněčí na majoránce

Jehněčí je měkké mladé maso. V kombinaci s majoránkou je vynikající. Nic nezkazíme, když na majoránce připravíme i skopové.


3.0892x
60 min
2×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1-2 lžícemáslo
2 kscibule
150 mlsmetana
600 gjehněčí plec
100 gkořenová zelenina

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy

Jehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme. Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso. Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí na majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena