Vaření.czReceptyJehněčí maso na žampionech

Jehněčí maso na žampionech

Výtečný rychlý recept na hlavní chod z jehněčího masa a čerstvých žampionů.


5.03x
45 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 kscibule
6-8 ksčerstvé žampiony
6 plátkůjehněčí maso
2-3 lžičkypikantní papriková pasta

podle potřeby

olej
mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jehněčí maso nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, aby nám jejich chuť v omáčce nezanikla. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na rozpáleném oleji opečeme za všech stran plátky jehněčího, potom přidáme cibuli, ochutíme pikantní paprikovou směsí, přidáme česnek, osolíme, popřípadě opepříme, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme a necháme dusit, aby nám maso dostatečně změklo, neboť jehněčí bývá tuhé. Následně přidáme nakrájené žampiony a opět necháme dusit asi tak 15 minut. V závěru maso vyndáme a vývar zahustíme jíškou. Trochu mouky v hrnečku smícháme s vodou a pak přilijeme za stálého míchání. S jíškou opatrně, aby nám nevznikla příliš hustá omáčka. Jehněčí maso na žampionech podáváme s rýží a zeleninovou přílohou. Pokrm můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
user-icon

autor jesuami


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí maso na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena