Vaření.czReceptyJehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Recept na výtečný sváteční oběd.


3.76x
60 min

Ingredience

50 gslanina
sůl
2 ksvejce
50 gmáslo
1 kscibule
smetana
hořčice
1 kgjehněčí kýta
hovězí vývar
2 kssterilované okurky

Postup přípravy

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme v ní dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce natvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžičky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečenou jehněčí kýtu nakrájíme na plátky a urovnáme na nahřátou mísu. Jehněčí kýtu plněnou vejci podáváme s brambory posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým salátem.
user-icon

autor jessynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kýta plněná vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena