Vaření.czReceptyJehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami

Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami

Jednoduchá pochoutka ze zapečených brambor, restovaných jehněčích kotlet s omáčkou. Recept pro 3 osoby.


3.0549x
60 min

Postup přípravy

Umyté brambory nakrájíme na tenké plátky, povaříme je s mlékem a kořením a z a zahustíme jíškou. Promícháme a povaříme ještě přibližně 2-3 minuty.

Vymastíme si formu na pečení a naplníme směsí s brambory. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

Jehněčí kotlety okořeníme tymiánem a prudce opečeme z obou stran. Orestované maso odložíme do tepla, slijeme šťávu, zalijeme trochou vody a krátce povaříme.

Podáváme na nahřátém talíři zalité omáčkou ze šťávy.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena