Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami

Jednoduchá pochoutka ze zapečených brambor, restovaných jehněčích kotlet s omáčkou. Recept pro 3 osoby.


3.0549x
60 min

Postup přípravy

Umyté brambory nakrájíme na tenké plátky, povaříme je s mlékem a kořením a z a zahustíme jíškou. Promícháme a povaříme ještě přibližně 2-3 minuty.



Vymastíme si formu na pečení a naplníme směsí s brambory. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.



Jehněčí kotlety okořeníme tymiánem a prudce opečeme z obou stran. Orestované maso odložíme do tepla, slijeme šťávu, zalijeme trochou vody a krátce povaříme.



Podáváme na nahřátém talíři zalité omáčkou ze šťávy.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety na tymiánu se zapečenými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká