Jehněčí kotlety na kalvadosu

Recept na vynikají kotlety na jablečné brandy.


5.07x
60 min

Ingredience

30 gmáslo
2 kscibule
1 ksjablko
1 ksmrkev
1 kspetržel
50 gcukr krupice
6 lžicolivový olej
250 mlzeleninový vývar
12 plátkůjehněčí kotleta
1 sklenkakalvados

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Jablko a zeleninu očistíme. Jablko nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkev s petrželí nastrouháme. Vše osmahneme asi na 20 gramech másla se lžičkou olivového oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme čtvrtinou vývaru. Vše zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut, než se vývar odpaří.

Rozehřejeme druhou pánev. Přidáme zbylé máslo s olejem, vsypeme cukr a vmícháme 2 lžíce kalvadosu. Mícháme, až vše lehce zkaramelizuje. Do karamelu přidáme jehněčí kotlety a zprudka je opečeme z obou stran. Dáváme ale pozor, ať se cukr nepřipálí nebo nezhnědne. Pak vše zastříkneme zbylým kalvadosem, osolíme a opepříme.

Jehněčí kotlety na kalvadosu vložíme do trouby pod gril a necháme asi 5 - 10 minut grilovat. Vypneme a necháme podle potřeby dojít.

Jehněčí kotlety na kalvadosu podáváme s připravenou zeleninovou směsí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety na kalvadosu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena