Vaření.czReceptyJehněčí kolínko na zelenině a víně

Jehněčí kolínko na zelenině a víně

Recept na pomalu pečená jehněčí kolínka na víně.


3.043x
120 min
1×

Ingredience

100 gceler
100 gmrkev
100 gpetržel
1 konzervakrájená rajčata
2-3 dlsuché červené víno
4 ksjehněčí přední kolínko

na potření

2 stroužkyčesnek
20 gmáslo

podle chuti

sůl
rozmarýn
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev, petržel i celer orestujeme na pánvi nasucho. Zeleninu přendáme do pekáčku, přidáme krájená rajčata a rozmarýn. Jehněčí kolínka podle potřeby očistíme. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme s máslem a solí. Česnekovým máslem potřeme kolínka, opepříme je a položíme do pekáčku na zeleninu. Vlijeme víno, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby do vyhřáté na 150 °C. Jehněčí kolínka zvolna pečeme asi 110 minut. Jehněčí kolínka na zelenině a víně podáváme jen s vypečenou zeleninou nebo můžeme doplnit brambory či pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kolínko na zelenině a víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena