Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

V tomto receptu se snoubí mladé jehněčí v kombinaci s upravenou šípkovou omáčkou.


2.91214x
75 min

Postup přípravy

Nové koření, rozmarýn, pepř a bobkový list smícháme podle chuti a vložíme do hmoždíře. Koření roztlučeme v prášek. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s kořením a vymícháme pastu. Pokud je moc hustá, přidáme trochu oleje. Pastou potřeme jehněčí hřbet a necháme jej marinovat. Marinovaný hřbet důkladně prosolíme.

V pekáči rozpálíme olej a hřbet co nejvíce zprudka orestujeme. Vložíme jej do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení hřbet podléváme vývarem. Podle chuti můžeme podlévat i červeným vínem.

Připravíme si omáčku. Šípky a zeleninu očistíme. Šípky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a chloupků a omyjeme je pod studenou vodou. Zeleninu nasekáme nadrobno.

Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla s olejem a kořenovou zeleninu spolu se šípky orestujeme. Směs zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přidáme marmeládu, podlijeme vývarem, částí vína a vaříme rozvaření zeleniny a podle potřeby doléváme vího. Omáčku ochutíme solí a citronem. Podle potřeby můžeme přidat šípkovou marmeládu. Hotovou omáčku propasírujeme a na závěr ještě zjemníme oříškem másla. Při podávání musí být omáčka horká.

Upečený srnčí hřbet naporcujeme a podáváme přelitý šípkovou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí hřbet v šípkové omáčce

Zpět na recept