Jednoduchý štrúdl

Rychlý a jednoduchý, ale přesto vynikající jablečný štrúdl.


3.014x
35 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník. Jablka očistíme a nastrouháme.

Těsto lehce posypeme strouhankou. Na ni poklademe nastrouhaná jablka, rozinky a nasekané ořechy. Vše přesypeme skořicí a třtinovým cukrem. Při zabalování těsto propícháváme vidličkou.

Jednoduchý štrúdl dáme na papírem vyložený plech, potřeme vajíčkem a posypeme skořicovým cukrem. Jednoduchý štrúdl pečeme na 200 °C dozlatova.

Upečený jednoduchý štrúdl necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý štrúdl

Zpět na recept