Jednoduchý květákový krém

Recept na krémovou květákovou polévku.


2.04x
25 min

Postup přípravy

Květák dobře očistíme, nakrájíme na růžičky a podusíme v menším množství osolené vodě doměkka. Měkký květák rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme k zeleninovému vývaru a krátce povaříme.

Květákovou polévku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme libečkem, přivedeme téměř k varu, sejmeme z plotýnky a všleháme žloutky rozkvedlané ve 2 lžících mléka. Květákový krém prohřejeme, podle potřeby dochutíme a máme hotovo.

Jednoduchý květákový krém podáváme s krutonky nebo bílou bagetkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý květákový krém

Zpět na recept