Jednoduchý houbový nákyp

Snadný recept na nákyp z čerstvých hub.


1.01x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.

Na rozehřátém másle osmahneme cibuli, vmícháme plátky hub a dusíme pozvolna doměkka. Pak houby mírně osolíme a opepříme.

Do podušených a vychladlých hub přidáme nadrobno nasekanou petrželku, přilijeme mléko a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy, povrch urovnáme nožem a houbový nákyp upečeme v horké troubě dozlatova.

Jednoduchý houbový nákyp nakrájíme na čtverce a podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý houbový nákyp

Zpět na recept