Jednoduchý ajvar

Recept na pomazánku pocházející z bývalé Jugoslávie.


4.652x
0

Postup přípravy

Papriky opereme, osušíme a opečeme na oleji.

Pak je oloupeme a zbavíme je semen. Okapané, vychladlé papriky pomeleme na masovém strojku. Dáme je do pánev nebo kastrůlku a dusíme je, až se veškerá šťáva vydusí. Touto hmotou plníme připravené, pečlivě vymyté a vypařené sklenice. Sklenice zavíčkujeme. Ajvar sterilizujeme 35 minut při teplotě 90 °C.

Ajvar používáme jako pomazánku nebo jako ochucovadlo jídla. Záleží na chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý ajvar

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Jugoslávská