Jednoduchá pomazánka s tuňákem

Recept na pomazánku, která se hodí na teplý toust i čerstvé pečivo.


5.015x
10 min
3×

Postup přípravy

Tuňáka a ančovičky necháme odkapat od oleje. Vložíme je do mixeru s nakrájenou okurkou, paprikou, přefiltrovanou citronovou šťávou a tvarohem. Rozmixujeme do hladkého krému.

Pomazánku přendáme do misky a dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád pikantní, může přidat trochu chilli. Misku přikryjeme fólií a pomazánku dáme do lednice vychladnout.

Vychlazenou pomazánku s tuňákem promícháme s troškou olivového oleje a natíráme nejlépe teplý toustový chléb nebo čerstvé pečivo. Ozdobíme papričkou.

user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá pomazánka s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Ostatní