Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Vepřová krkovice je vhodná i na přípravu minutek. Je šťavnatá a opékáním získá lákavou barvu a chuť.


3.3203x
35 min
7×

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 10 minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením "Steak 7 pepřů“. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou.

Tato jednoduchá minutka z vepřové krkovice chutná s rýží nebo hranolky, ale postačí i chléb. Doplníme čerstvou zeleninou, můžeme přidat tatarku nebo dressink podle vlastní chuti.

Při nákupu masa vybírejte krkovici libovější, ne příliš prorostlou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá minutka z vepřové krkovice

Zpět na recept