Mexická fazolová polévka, která je rychlá a velice chutná. K polévce se výborně hodí celozrnný knäckebrot. Při vynechání klobásky může být recept i vegetariánský.
Hodnocení
4.6
/ 5 (18x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Tabasco
Ostatní
Červené fazole1 konzerva
Kukuřice sterilovaná1 konzerva
Rajský protlak1 konzerva
Papriková klobása1 ks
Bujón1 kostka
Fazole v chilli omáčce1 konzerva
Bílé fazole v nálevu1 konzerva
Postup přípravy
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s paprikovou klobáskou.
Vše zalijeme fazolemi z plechovky, včetně nálevů a omáčky.
Do základu polévky přidáme hovězí bujon, trochu kečupu nebo malý rajský protlak. Vaříme asi 10 minut.
Pak přidáme kukuřici a můžeme podávat. Jednoduchou mexickou fazolovou polévku doporučuji před podáním posypat sýrem.
K polévce se výborně hodí celozrnný knäckebrot. Při vynechání klobásky může být recept i vegetariánský.
přidal jsem mexickou směs mražené zeleniny a je moc dobrá!
jitski
Pochvala!!!
Výborná polévka! Do základu jsem přidala nastrouhanou kořenovou zeleninu, stroužek česneku a trochu jsem zahustila hladkou moukou. Kukuřici jsem nedávala (neměla jsem ji). Rychlá, dobrá, sytá :-)
marie.huckova
Výborná :)
Moc děkuji za recept, manželovi nesmírně chutnala a je jednoduchá a velmi rychlá, takže ideální kombinace :)