Játrové knedlíčky s brambory

Recept na smažené knedlíčky z jater, vařených brambor a koření.


4.335x
30 min

Postup přípravy

Moučné brambory dobře vykartáčujeme a dáme vařit se slupkou do osolené vody. Vychlazené brambory oloupeme a přes strojek protlačíme. Čistá osušená játra umeleme nahrubo nebo nakrájíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno.

Cibuli s česnekem osmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Mletá játra promícháme s brambory, cibulí, česnekem, pepřem, solí, oreganem, petrželkou, strouhankou a vejcemi. Strouhanky přidáváme tolik, abychom ze směsi mohli dobře tvarovat knedlíčky.

Játrové knedlíčky smažíme dozlatova ze všech stran a ukládáme na sací ubrousek.

Játrové knedlíčky s brambory podáváme v horké polévce nebo samotné s pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrové knedlíčky s brambory

Zpět na recept