Játrová paštika z kuřecích jater

Recept na velmi dobrou kořeněnou paštiku z kuřecích jater.


5.016x
150 min

Postup přípravy

Syrová kuřecí játra očistíme. Cibuli a česnek oloupeme a vložíme do mixeru. Přidáme kuřecí játra, vejce, hladkou mouku, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sladkou papriku, majoránku, sardelovou pastu, vepřové sádlo a všechno rozmixujeme na jemnou kaši.

Koření můžeme obměňovat nebo přidávat podle chuti, pokaždé tak získáme jinou nebo pikantnější paštiku. Také můžeme do základu přidat vepřové nebo kuřecí maso.

Připravenou směs naplníme do menších zavařovacích sklenic a uzavřeme víčkem. Vezmeme větší kastrol a na dno dáme napařovací mřížku na knedlíky. Na mřížku postavíme sklenice a do 3/4 je zalijeme vodou a zakryjeme poklicí. Vaříme a zároveň sterilizujeme 2 hodiny. Paštiku potom necháme vychladit.

Játrovou paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor Pat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrová paštika z kuřecích jater

Zpět na recept